Centralna akcija

Centralna akcija Rotarakt kluba Kragujevac

Oktobarska trka sećanja i aukcija dresova poznatih sportista bila je korak ka višem cilju, a to je naša centralna akcija „Izgradimo deci“.

Dolazimo na ideju da omasovimo „Oktobarsku trku sećanja“ i organizujemo još jednu akciju, aukcija dresova poznatih sportista. Cilj nam je bio da prikupimo što više novčanih sredstava za izgradnju sportskog igrališta osnovnoj školi Svetozar Marković u Kragujevcu.

 

Zašto baš O.Š. „Svetozar Marković?“

Osnovna škola Svetozar Marković nalazi se u samom centru grada, a već decenijama unazad nema rešeno pitanje terena za sport, pre svega deca nemaju uslove za normalan čas fizičkog vaspitanja. Vodili smo se prioritetima, ali mali uticaj imalo je i to što je većina članova našeg kluba pohađala baš ovu školu.

 

Aukcija dresova – Link

Rotarakt klub Kragujevac, u saradnji sa matičnim Rotari klubom i partnerima, organizovao je u petak, 16. septembra, od 20 časova u Hotelu “Kragujevac” Aukciju dresova najuspešnijih srpskih sportista. Prikupljena sredstava od prodaje dresova namenjena su za izgradnju mini olimpijskog kompleksa koji bi između ostalog bio namenjen i za takmičenja svih škola na nivou grada u Osnovnoj školi “Svetozar Marković”.

 

Na aukciji je bilo ponuđeno više od 20 dresova sportista koji su osvojili brojna priznanja za našu zemlju. Zainteresovani koji su želeli da pomognu nisu morali da licitiraju, bilo je dovoljno da prisustvuju događaju, a cena karte bila je 600 dinara.

 

Na Aukciji dresova najuspešnijih srpskih sportista, održanoj u Hotelu “Kragujevac” u organizaciji Rotarakt kluba, prikupljeno je skoro 300.000 dinara za izgradnju mini olimpijskog kompleksa u Osnovnoj školi “Svetozar Marković”.

 

Oktobarska trka sećanja – Link

“Oktobarska trka sećanja”, druga po redu, održana je u subotu, 8. oktobra u Spomen parku “Kragujevački oktobar” u Šumaricama.

Kotizacija je iznosila 200 dinara.

Okupili smo ogroman broj ljubitelja sporta, ljudi dobre volje i članova Rotarakt klubova širom Srbije, uz njihovu pomoć trka je prošla odlično i prikupili smo značajnu svotu novca namenjenu izgradnji sportskog terena.

Realizacija ovog projekta planirana je za proleće 2017. godine.